Nu har stalldörrarna kommit på plats.  Dag...

img_3282 (MMS)

Nu har stalldörrarna kommit på plats.  Dagen idag har bestått av shoppa lite presenter till Leo som döps imon, sen målat galler i stallet. Efter det var jag på väg till träningen men då funkade bara lyserna på ena sidan av transporten, bilar gör mej galen snart, nån som kan ge mig en ny BMW x5 med fri servic och reparationer ? De vart en barbacka tur på Frippe och en tur på Moa helt utan stegrings försök :)


Idag har jag och mamma kört grejor upp til...

img_7186 (MMS)

Idag har jag och mamma kört grejor upp till hjärtkullen. Det hade kommit mer hagstolp så nu kan vi göra klart hagarna. Och nu hade sadelkammaren/foder rummet börjat bli klart.Och det börjar se ut som ett stall.   Efter det åkte jag till stallet och tog en barbacka tur på Frippe mest skritt och galopp han var riktigt fin, satte ett grimmskaft runt halsen, var mycket enklare att hålla balansen då :)  Sen tog jag ut Moa på en ridtur hon var också duktig försökte bara stegra två gånger men jag hann avstyra det så hon kom alldrig upp riktigt på bakbenen efter det var hon jätte snäll provade ett kimbwick/jaktkandar på henne och det funkade jätte bra hon vart aldrig tung eller hängande i bettet. Får se om jag hinner ta en vända på henne imon igen.


Igår var svärmor så snäll och lånade ut si...

img_8834 (MMS)

Igår var svärmor så snäll och lånade ut sin bil så jag och Frippe kunde träna. De känndes bra igår trots att jag glömde slem remmen hemma och glömde smörja in honom med sina salvor (grön gröt och knutlösa) natur smörjor som verkligen funkar.  Vi hade en disskution i första galoppen då han går emot skänkeln, stannar nästan och bara studsar med bakdelen. Men efter en lång sida i ökad galopp går det oftast att samla upp och rida i normal galopp. Han var väldigt fin i traven.  Idag har vi kört lite flyttlass efter praktiken.


I helgen har vi målat, fast skyliften är i...

img_2224 (MMS)

I helgen har vi målat, fast skyliften är inget för mej. Jag hade en alledes lagom pall att stå på. Vi har också målat galler inne i stallet.  Idag på kvällen var vi hos svärföräldrarna och åt. Och jag lånade svärmors bil så jag och Frippen kan åka och träna imon. Eftersom att på min gröna BMW skar motorn i torsdags, jäkligt kul eller inte. Jag som äntligen fått en bil med automat, rumpvärmare och drag. Jaja jäkla bilar. Nu kollar jag på film, Micke sover redan i soffan brevid, ska göra lika snart jag med, fast i sängen.


Nu när päronen ska flytta hittade jag mass...

img_2419 (MMS)

Nu när päronen ska flytta hittade jag massa gamla grejor. När jag var mindre var jag märkes nörd Nikita, Svea, Levis, WE, converse, Peak och Tiger skulle det vara haha och jag sparde alla lappar. Tror WE var populärast de är den stora gula högen, men kan också säga att de flesta kläder håller än idag så lite får man vad man betalar för. Idag var jag och Frippe iväg på dressyr träning, de gick fint. Har kommit på en bra uppvärmning travar och galopperar på ute banan och tar några skutt över ett hinder då blir han pigg och glad och mer villig att jobba :) nu sova klockan ringer 06.00 imon!


Träning

Veckorna går fort nu.
Varit en vecka i skolan nu i fredags hade vi 300 lunch gäster
på gasklockorna de var kul att vara med, dom fick rökt lax och romsås.
Men nu är det parktik igen som gäller. Men snart så 9 December så är vi klara
och kan kalla oss Kockar, härligt!

Igår efter skolan åkte jag till stallet mockade alla boxar och tog in Frippe
gjorde iordning och packade allt sen lastade jag, helt själv, han har blivit
så duktig. Sen rullade vi till Kungsgården, där mamma väntade på oss.
Träningen var lite sen.
Men tillslut fick vi komma in.  Första övningen var ett litet hinder och 4
galopp bommar och sedan ett litet hinder igen. Första gången gick så där.
Andra gången gick bättre förutom att i kurvan efter hindret gjorde Frippe ett
glädje rus och bockade vilket jag inte var bredd på så jag flög i backen.
Vilade/andades några minuter sen på det igen.
Samma övning bara det att jag skulle bryta av till skritt/trav efter hindret för att
jag skulle ha kontroll även efter hindret, gjorde det 5-6 gånger och det känndes
bättre på slutet.
Frippe var verkligen pigg och glad och skötte sig galant.
Vi tränade för Cia, hon var riktigt bra tyckte jag.
Hon sa också att jag skulle ta glädjeruset possitivt eftersom han ändå är 18 år
och det gör jag självklart :) Önskade bara idag att han var 50cm lägre.
Har ont lite här och var idag :)

Idag har jag varit uppe på Hjärtkullen och stallbygget målat lite bräder och fixat lite hagar.
Nu har fönstrerna kommit i och de vart jätte bra. Det kommer lite bilder sen.
Gösta och Max har varit med hela dagen, så nu ligger Gösta helt utslagen i sängen :)



Frippen gillar det!



Mina fina Orkidéer!






Och en trött Gösta!

Den här veckan har det varit skola.  Idag ...

img_8911 (MMS)

Den här veckan har det varit skola.  Idag har jag städat och varit och ridit en sväng. Mamma ryckte även Frippes man den hade blivit väldigt lång. Borstade lite extra för imon ska vi på markarbetes träning ska bli spännande hoppas vi får hoppa nått litet hinder. Provade två nya sadlar igår eftersom jag sålde min hopp sadel, men ingen passade :( får väl åka ner till Mustang igen.  Men nu ska jag sova, ny duschad och ny bäddat i      Sängen :)


I helgen har jag jobbat. Bilden är kryddbl...

img_4937 (MMS)

I helgen har jag jobbat. Bilden är kryddblandningen till dagens lunch, porter gryta.  Lördag efter jobbet åkte jag och red på Frippe provade kandaret igen och hade bättre koll på tyglarna igår :) och Frippe verkar gilla det.  Idag har jag inte gjort så mycket var upp och åkte traktor med Micke när han putsade hästhagarna på hjärtkullen sen åt vi mat hos svärföräldrarna. Röding som var fiskad i Hofors faktisgt.


När jag sadlat klart idag öppnade sig himl...

img_2738 (MMS)

När jag sadlat klart idag öppnade sig himlen, kul. Väntade 10 min så lugnade det ner sig lite. Frippe var fjollig idag och blåste och hoppade för allt. Hade satt upp ett litet hinder men Frippe rev första gången så vi fick hoppa över två bommar men de gick lika bra det :) nu sova imon är det sista dagen på praktiken sen lite skola.


Helgen gick fort med rock party i Järbo (j...

img_9964 (MMS)

Helgen gick fort med rock party i Järbo (japp) och kalas. Igår var jag och Sara iväg på dressyrträning med Frippe de gick bra börjar gå bättre med slutorna nu. Också fick vi träna att rida hästarna spik rak på kvarts linjen i trav och galopp, svårare än man tror att rida rakt. Idag efter praktiken var jag och Gösta upp till Hjärtkullen och hjälpte mamma spetta och slå ner stolp till hästhagarna så nu har jag en helt slut Gösta i fotänden efter att ha lekt med Max där uppe flera timmar.


I onsdags var det dags att bli gamal. Fick...

img_4887 (MMS)

I onsdags var det dags att bli gamal. Fick fina presenter. En jätte stor tavla med mig och Frippr, en skit fin piké från Hv polo och ett jätte fint rundsytt kandar. På bilden övar jag på att ha koll på alla tyglar till kandaret och Sara och Moa tränar på att trava några steg och sen sakta av :) idag har vi varit på Solvalla och Vargen kom 7a och fick sista pengen. De var mycket bra hästar med och Vargen börjar hitta sin form igen :) nu ska jag sova för imon ska jag jobba :)


RSS 2.0