Kakor, kakor, kakor

Bakningen i skolan fortsatte detta + burkarna och en del i ugnen och våra magar lyckades vi få i hop :) kakorna kommer säljas imon på bondens marknad hos kockarnas förening.

Efter skolan åkte jag och handla och herre Gud vad folk det var ute.
Köpte mat och två julstjärnor på fot till köket.

Sen stallet och träning, gick mitt i mellan bra idag, först var han seeg till tusen men efter galopp och skritt paus vart han pigg och hade en hyfsat fin galopp emellan åt. Och var som vanligt kalas fin när vi travade av på slutet.

Nu ska jag sova, sov jätte dåligt inatt ingen aning om varför.


Sigge och barnvakt

Fortsatt bakning i skolan jag gjorde " Rocky road" kakor med massa mandlar, nötter och polkagrisar hälften med vit choklad och hälften mörk.
På väg hem svängde jag in på nya Arken zoo i Valbo och köpte lite fisk de vart lite vanliga black mollys och en algätare. Vågade inte köpa något större eftersom mina palett ciklid yngel fortfarande är rätt små.
Åkte hem eldade lite, lämnade Gösta hos svärmor och in till Sandviken och var barnvakt åt kusin Inday :) vi kollade på film och kollade på hästbilder.
Och nu på kvällen har jag och Micke ätit polka glass, mums!

Imon är det full rulle handla mat, skola försöka få upp lite jul belysning ute och inne och sedan dressyr träning på kvällen. Mamma har varit snäll och klippt Frippe idag (igen) andra gången redan, så förmodligen är han lite piggare imon än i måndags. Ska försöka åka ner till ridhuset på söndag och gymnastik hoppa lite om inte ridhuset är bokat!

På bilden är det min fina Sigge som har tagit Göstas bädd :) när Sigge var kattunge fick dom plats båda två i bädden men nu blir det lite trångt!


Lussebullar

Skola idag där bakade vi lussebullar, mjuk pepparkaka och massor av små kakor :) när vi slutade skynda jag hem bytte om, eldade och upp till stallet för att hinna rida lite innan det vart kolsvart ute.
Nu sitter jag hos päronen och väntar på
Kaffe och provsmak av lussebullar :)


Före och efter!

Lite före och efter bilder!
Laddade nyss ner Iphone appen till telefonen så provar blogga mer från den sen.
Ska ta en dusch nu!





När vi började såg det ut så här "i" stallet!! Eller trä golvet och lite väggar hade rivits
innan bilden togs datum 10/7-11



Se vart det boxar 15/10-11. På bilden är det Vargen och brevid är sadel/sel kammaren.



Dålig bild inne i sadelkammaren!

Idag har jag hunnit med lite. Först en lån...

img_4177 (MMS)

Idag har jag hunnit med lite. Först en lång sovmorgon :) vaknar till underbart väder, spö regn inte kul nu i slutet av november. Åkte iallafall upp till föräldrarna och red med mamma hon på Frippe och jag på Vargen. Det var halt på vissa ställen så nu måste brodden i. Pojkarna var duktiga och det var roligt att rida med lite sällskap sedan tog jag en tur på Moa hon var väldigt pigg och trippade en del på sniskan :) efter hästarna var det fårens tur att få mat. Efter fåren var det Gösta som fick klorna klippta också tog vi en promenad i mörkret. Och sen var det min tur hår inpackning och färgade ögonbryna vågade till och mig på att klippa lite på håret var nog nästan 2 år sedan som mamma klippte mig sist. Har också provat gjort en pannacotta med Doleys i de vart himla gott :) men nu dags att sova!


Idag har jag städat akvariumet, måste verk...

img_3132 (MMS)

Idag har jag städat akvariumet, måste verkligen införskaffa mig fiskar, det är så gott som hel dött där i. Också har jag städat hela huset eller halva eftersom vi bara använder halva ;) och tränat med Frippe gick ganska bra, när man kommit underfund med en grej så faller en annan idag var det mina händer. Jag har alltid ridit med för lång tygel så nu har jag lärt mig korta upp tygeln men glömmer då vara följsam med handen. Mycket man ska tänka på samtidigt! Nu ska jag sova för imon är det jobb som gäller !


Sigge ligger och myser på lurviga mattan :...

img_3675 (MMS)

Sigge ligger och myser på lurviga mattan :) har jobbat i veckan, ledig imon och jobb lördag :) igår var jag och Sara på Twillight, Braking dead. Måste nog säga att jag vart lite besviken. Kanske hade för stora förhoppningar. Kom hem halv ett på natten och klev upp kl 06 idag så nu är jag väldigt trött. Imorgon laddar vi för dressyr träning Frippe har haft två dagars väl intjänad vila :)


Då var helgen över och fina fåren tittar u...

img_7397 (MMS)

Då var helgen över och fina fåren tittar ut :) i helgen har jag tränat båda dagarna för Fia, de har gått jätte bra. Red mycket gymnastik på lördag, och söndagen känndes mycket bättre och han var mycket mjukare och piggare för alla hjälper så allt känndes mycket lättare. Tränade galoppfattningar och hon tyckte att jag skulle fatta galopp mer för inner skänkeln då Frippe  viker in rumpan när jag fattar för ytterskänkeln. Och då fick han mycket bättre galopp. Kyra hade ett ordspråk "galoppen blir inte bättre än fattningen" de är sant. Så nu ska vi träna på :) det är roligt att träna för nya tränare man får en spark i arslet och allt blir mycket roligare :)


I helgen var jag duktig och körde traktor ...

img_1603 (MMS)

I helgen var jag duktig och körde traktor hämtade hem halmbalar och flyttade höbalar. Igår jobbade jag och var på dressyr träning, Frippe var duktig trots att jag hade riktigt ont i typ svanskotan och kunde inte sitta riktigt i sadeln så nu blir det inge rida fören på fredag på träningen, får ta en promenad imorgon och knapra lite ipren och hoppas att de går över. För det är träning hela helgen, ska rida för en ny tränare på lördag och söndag ska bli spännande :) men nu ska jag försöka sova kl ringer 06.00 imon!


Nu är fåren nyklippta och fina. Vi har ock...

img_9171 (MMS)

Nu är fåren nyklippta och fina. Vi har också slaktat lite lamm. De gick bra trodde inte att jag skulle kunna vara med men det var inte så farligt, sen styckade vi igår. Igår var jag in till sandviken på kvällen och åt hemma hos Alexandra med Emelie och Johanna, det var hur mysigt som hellst och vi ska försöka göra det oftare. Häst fronten har varit lugn i helgen, red ut i fredags och letade lite nya vägar. Men i veckan blir det fullt upp träning måndag,fredag och helgen ska bli kul att träna för en ny tränare :) ledig från skolan två veckor så imon är det jobb som gäller :)


Gösta och lamm

En jobbig helg är nu över.
I Fredags kväll fick vi åka in akut med Gösta till
Falu djursjukhus var där halv elva på kvällen och hemma
halv ett, men Gösta fick stanna till Söndag.
Då uteslöt dom att något satt fast i magen då han hade kräkningar
på fredagen och väldigt ont i magen, så tack och lov var det
bara en magsjuka troligtvis så nu går Gösta på dietmat 5 gånger om dagen,
vilket han inte har något emot :)

Nu har jag städat och väntar nu på fårklipparna som ska komma idag
och klippa alla fåren, förutom dom som ska på slakt.
Vi har sparat 4 tackor från årets kull, ska bli kul att se våran egen
uppfödning växa upp och få egna lamm :)
I år ska även dom som vi köpte som lamm förra året betäckas det blir
kul då dom har blivit riktigt fina under sommarbetet.





Fin fina Frippe!







Ett utav våra bagglamm!

RSS 2.0